יום שני, 15 במאי 2017

אילו סוגי זכרונות יש


מאמר מאת: www.4project.co.il


מדריך קצר על סוגי הזכרונות הנפוצים שאתם יכולים להיתקל בהם במהלך עבודה על הפרוייקטים.

קודם כל מה זה זיכרון?
זהו רכיב או איזור ברכיב כלשהו שמסוגל לזכור מצב של ביט או סדרה של ביטים. יש הרבה טכנולוגיות של זכרונות, כאלה שמאפשרים לשנות את מצב הביטים במהירות, כאלה שלא מאפשרים לשנות בכלל או כאלה שמאפשרים לשנות, אבל זה לא כל כך פשות. חלק מהטכנולוגיות יכולות לשמור על מצב הביטים גם כשלרכיב לא מספקים זרם וחלק דורשים הספקת זרם כדי לפעול.
לרכיבי זכרון יש קווי כתובת (Address) שמציינים את מיקום הביטים אותם אתם רוצים לקרוא או לכתוב וקווי Data שמציינים את ערך הביטים בקריאה או כתיבה. יש גם קווים נוספים כמו ChipSelect שעוזר לעבוד עם כמה רכיבים המחוברים לאותם קווי Address, קו Enable ועוד אחרים שיכולים להשתנות בהתאם לסוג הרכיב והטכנולוגיה.

ROM - Read Only Memory
זכרון לקריאה בלבד. תחשבו עליו כאוסף של חוטים שחלק חתוכים שלא מוליכים וחלק שלמים שכן מוליכים. כלומר חלק יחזירו 0 לוגי וחלק 1 לוגי כשקווי הכתובת יצביעו עליהם. מצב החוטים/הביטים בדרך כלל נקבע במהלך היצור של הרכיב.

PROM - Programmable ROM
גם סוג זה של זכרון נועד לקריאה בלבד, אבל הוא שונה מ-ROM רגיל בזה שאפשר לתכנת אותו פעם אחד בלבד אחרי שהרכיב יצא מהיצור. כלומר אתם מקבלים רכיב "ריק" (Blank) וצורבים בו את המידע שישמש לקריאה בלבד.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה